måndag 18 februari 2013

Tapasrester = smarrig lunchpasta.Vi var en sväng till goda vänner i Stockholm i helgen, och när vi kom hem vid lunchtid igår var vi rätt slöa. Ingen av oss uträttade några stordåd, mer än att vi tvättade lite. Lunchen blev en färdig barnmatsburk till Lilleman och lite keso, rivet äpple och knäckebröd till oss vuxna. Skönt, ibland behöver man slappa. Till kvällen tog vi oss i kragen och lagade lite mat. Jag travade ner till affären och provianterade och vi slängde ihop lite försvenskade tapas. Fredrik stekte vitlök och champinjoner i rejält med olivolja och jag svängde ihop min "fejk"-ailoi med lime. Vi gjorde quesadillas med salsa och svecia på fullkornstunnbröd och rökt lax-snurror fyllda med färskost och soltorkad tomat-creme. Sist men inte minst skivade vi upp en röd paprika som funkade fint att dippa i ailoin. Gott gott gott!

Det blev lite svamp, paprika och aioli över så de fick bli lunch idag. Jag hittade en liten bit zucchini i kylen och lite fryst majs. Ett recept skulle kunna se ut så här:

Grönsakspasta, 2 port

2 port spagetti
ca 1/3 röd paprika
ca 1 dl fryst majs
ca 8 cm zucchini
en knapp dl champinjoner som stekts i rikligt med olivolja och hackad vitlök.
olivolja
salt
svartpeppar
Ailo med lime

Koka pastan. Hacka paprika och zucchini. Koka majs enl anvisning på förpackningen. Fräs zucchini och paprika i olivolja, salt och peppra. Tillsätt efter några minuter majs och svamp. Fräs på låg värme tills pastan är klar, rör om då och då. Lägg upp pasta på två tallrikar, fördela grönsakerna över pastan. Severa med en klick aioli.

Svampen hade med sig en del överskottsolja från gårdagen och den gav en otroligt fin vitlökssmak nu när den stått till sig. Att steka majs var också en höjdare! Sååååååå gott!

2 kommentarer:

  1. Stavar man utan bekymmer till quesadilla är man min favvo. Automatiskt. Liksom. Så det så.


    för det vet man.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...