söndag 21 oktober 2012

Ovanligt somrig kyckling så här års.

Efter att ha inmundigat otaliga varianter av rotfruktsrätter och pumpasoppor slängde vi i fredags ihop en ganska så "off season" kyckling. Fast ändå inte. Vi hade coctailtomater kvar från egen planta, samt några vi fått från en kompis kolonilott. Dessutom var paprikan billig i veckan så det hade vi också köpt hem en del. Så det blev en väldigt somrig kyckling i sås med ugnsrostad potatis till, gott!

Somrig kyckling med tomat och paprika, 2 port.

6 st innerfiléer av kyckling
ca 10 st coctailtomater, hela
1 grön paprika, hackad
½ burk creme fraiche
1-2 dl vatten
basilika, hackad
ca 1 msk tomatpuré
örtsalt
svartpeppar
salt
solrosolja
5-6 medelstora potatisar

Skär potatisen i klyftor. Lägg på en långpanna, ringla över solrosolja och krydda med svartpeppar och örtsalt. Vänd runt klyftorna ordentligt så olja och kryddor sprids jämnt. Jag brukar sedan ställa upp klyftorna som små båtar, men det beror ju på hur mycket man gör om man orkar med det. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Salta och peppra kycklingen och stek den sedan på ganska hög värme så den får stekyta. Tillsätt sedan tomater, paprika och basilika. Fräs någon minut och tillsätt sedan creme fraiche, vatten och tomatpuré. Jag hade lite mer creme fraiche än en halv burk och tog därför närmre två dl vatten, men det blev väldigt mycket sås av det, så drygt en dl torde räcka. Låt det hela puttra under lock några minuter tills kycklingen är klar, smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Servera med potatisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...