söndag 10 februari 2013

Scuffins? Scoffins?

Vet inte vad man ska kalla de här små fullkornsbomberna, men ett bra och nyttigt mellanmål är de nog. Jag snodde ihop dem en kväll när lite stadigare fika än en frukt behövdes. Lite för salta för min smak blev de (men enligt maken var de jättebra, vi har ju lite olika preferenser på den punkten) men det är ju lätt ordnat nästa gång jag gör dem :-).

Men vad ska man kalla dem? Degen liknade mest scones, men utformning och konsistens är åt muffins-hållet. Nyttiga är de iaf, helt utan socker och med minimal mängd vitt mjöl. Igår kväll micrade jag en sån här liten rackare från frysen och stoppade en liten klick naturell färskost i mitten. Schysst kvällsfika framför schlagern, tillsammans med Rooibos och lite av den hemgjorda daimen.



Scuffins, 12 st.

3 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt (hade räckt med hälften så  ta efter behag).
1 dl rapsolja
1½ dl filmjölk
½ dl vatten
1 banan
1 näve mandlar
1 näve frusna hallon.

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner olja, filmjölk och sista vatten. Grovhacka mandlarna, mosa bananen och rör ner. Rör sist ner hallonen och rör tills smeten blivit rosa. Fördela i 12 formae på muffinsplåt. Grädda 15-20 minuter i 200 grader (varmluft). Håll lite koll och stick i dem så det verkligen är klara. Ät som de är, eller delade med lite färskost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...