måndag 4 juli 2011

Välförtjänt kycklingpasta!

Nu har jag fått till min fina bild överst i bloggen, men den får fortsätta vara för lång tills min fotokunnige make kommer hem och redigerar den åt mig. De bilder som dyker upp här på bloggen kommer allt som oftast vara hans, och de är isf märkta med hans namn.


Sitter och päser i soffan framför Project Runway efter en riktigt god kvällsmat. Fixade en schysst kycklingpasta när jag kommit hem från en timme på gymet. Blev en hel del, så matlådan imorgon är fixad!




Det var något av det smidigaste jag lagat på länge, lite man tager vad man haver helt enkelt. De sista kycklingfileérna i frysen gick åt, och så även den lilla slatten vitt vin som legat alldeles för länge för att vara drickbar längre.

Ingredienser:
1-2 msk smör
3 kycklingfileér
3 vitlöksklyftor
1 näve färsk basilika
1 liter färsk babyspenat
1 gul paprika
2 tsk grönsaksbuljongpulver
1 pkt cremefraiche
1 dl vitt vin
salt och peppar.

Koka upp pastavattnet och lägg i pastan medan du gör resten!

Jag skivade kycklingfileérna, saltade och pepprade dem, och stekte dem i smör. När de börjat få färg pressade jag i vitlöken. Efter ytterligare någon minut tillsatte jag spenat, basilika och vitt vin. När spenaten börjat "krympa" tillsatte jag cremé fraiche, paprika och buljong och lät det hela småputtra tills pastan var klar. Det hela tog ca 25 minuter, perfekt när man kommer vrålhungrig ur duschen. Det bör räcka till åtminstone 4 portioner totalt, i varje fall hemma hos oss.

Nu ska jag

1 kommentar:

  1. Och nu var bredden fixad, det gick att lösa per telefon!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...