onsdag 19 september 2012

Recepttips och den minst stylade bloggbilden hittills...

Jag har upptäckt en helt underbar receptsida! Troligen har de flesta seriösa bakbloggare redan koll på den, men ändå. I ett tidigare inlägg berättade jag att Fredrik och jag fikade på Öhrs lantcafé och där åt en ljuvlig Cream cheese brownie. I jakt på ett recept hittade jag den här sidan. Det är en amerikansk receptsite, Joy of Baking. Sagt och gjort så testade jag det här receptet på cream cheese brownies. Det blev jättegott, men inte alls som den varianten jag åt i Öhr, så jag kommer helt klart bli tvungen att testa fler varianter för att få till det. Jobbigt, eller hur ;-). I vilket fall som helst så kommer här den enda bild jag tog på mina brownies, den är sjukt opiffig, men i alla fall. Det blev i varje fall en tjusig marmorering på kakan, precis som det skulle.

 
 
Efter att ha konstaterat att vi lägger alldeles för mycket pengar på mat och dessutom äter lite för mycket samma saker om och om igen så har Fredrik och jag sedan tre veckor tillbaka börjat med matscheman och veckohandling igen. Och den här gången funkar det jättebra! Det är klart mycket enklare när jag är mammaledig, för vi kan ju laga maten på lunchen, och nästan inga matlådor behövs eftersom Fredrik äter på jobbet. Vi rivstartade med att laga oss igenom en veckomeny från Icas billiga veckan, nämligen den här, v36. Det mesta var gott, men det var lite väl bra att nästan alla rätter var med någon variant av chili. Jag gillade verkligen fiskgrytan, Fredrik tror jag hade köttbullarna som favorit. Efter det har vi blandat gamla och nya recept och det har blivit kanon. Jag har alldeles för många kokböcker som jag bara bläddrar i, nu har vi börjat laga lite från dem också. Den här veckan blir det mycket vegetariskt, och jag vill tipsa om en supergod pumpasoppa som vi gjorde i förrgår. Jag hittade det här receptetKaksmulan.se. Det är för 2 pers, men jag tredubblade allt utom pumpan som jag snarare 5-dubblade. Kollade inte i affären efter en med "rätt" vikt, så det blev lite för mycket, men det gjorde inget, det smakade jättegott ändå!
 
Idag bakar jag bröd, får se hur det blir. Jag ska göra lite morotspuré till Axel också. Han har fått palsternackspuré två dagar i rad nu, svårt att säga vad han tycker. Han ser inte ut om det är så där jättegott, men han äter hela smakportionen ändå. Får testa nåt nytt helt enkelt.
 


2 kommentarer:

  1. Visst är det hra med veckomatsedel!

    SvaraRadera
  2. Superbra! Den här veckan är frysrensningvecka, så nu äter vi det so blivit över från tidigare veckomatsedlar :-).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...