tisdag 19 juli 2011

Rester = paj.

Igår var den stora röjardagen. Jag städade badrumsskåp, sängbord och medicinskåp, tvättade tre maskiner och städade hela lägenheten. När Fredrik kom hem var jag i spinn totalt och ingen av oss orkade laga mat. Så han fick traska ner till affären och det blev grillad kyckling, grönsaker och chips till kvällsmat. Inte det nyttigaste kanske, men jag har ju semester :-). Det blev en del kyckling över, så idag passade jag på att göra en paj jag uppfann för några år sedan, som är perfekt när man har kyckling över.


Kycklingpaj med vitlök

Ingredienser:

Pajskal
100 g smält smör
2,5 dl grahamsmjöl
1 krm bakpulver
½ tsk salt

Fyllning
ca ½ grillad kyckling
2 tomater
4 stora färska champinjoner
1 brk lätt Kesella
½ brk Philadelphia med vitlök och örter
½ dl mjölk
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till pajskalet. Det blir väldigt smuligt och allmänt svårt att få ut till ett bra pajskal, men kämpa på! Förgrädda sedan skalet i ca 10 minuter.

Rensa köttet från kycklingen. Jag tar själv inte med skinnet, men det gör man som man vill. Dela och skiva svampen och skiva tomaterna. Rör samman Kesella, färskost och mjölk, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Fördela kyckling och svamp i pajskalet och bred oströran över. Lägg tomatskivorna överst och riv över lite parmesanost (efter behag :-)).

Grädda i mitten av ugnen på 200 graders värme i 20-30 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt gärna stå 5-10 minuter att svalna innan man äter den. Servera med grönsallad.

Nu ska Fredrik åka till jobbet. Själv ska jag höra med svägerskan om hon vill åka och bada.
Ha en skön kväll!


2 kommentarer:

  1. Det hade jag inte hört innan, vad äter man inte då?

    www.sofsan.se

    SvaraRadera
  2. Mumsig den låter, det receptet måste jag prova. Kram Johanna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...