torsdag 4 oktober 2012

Bullbak såklart!


Här bakar vi bullar idag, såklart. Tycker det är trevligt med en anledning att baka oavsett vilken anledningen är. En sats bulldeg (från Vår Kokbok) blev till två sorters bullar. Kanelbullar förstås men även äppelbullar. Det är äppelbullarna ni ser på bilden ovan. Jag var lite trött när jag gjorde fyllning, så jag glömde halvera receptet till kanelbullarna. De gör sig därför inte riktigt lika bra på bild, men de är sjukt goda med dubbel mängd fyllning.

Äppelbullarna gjorde jag till viss del på frihand. Jag fick en enorm kasse äpplen igår av svägerskan Johanna, fallfrukt. Jättegoda! Jag skalade och skar en 8-10 st av dem i bitar och kokte med en bottenskyla vatten, 1,5 dl socker och nån tsk kanel till en ganska lös kompott. Sedan kavlade jag ut degen till bullarna och delade i ungefär 20 fyrkanter. På varje fyrkant la vi (japp, här kom maken och hjälpte till) ca 1 msk av äpplekompotten och sedan fipplades de ihop till små knyten som vi la med skarven neråt i bakformar. De fick jäsa ca 45 minuter, sedan penslades de med ägg och vi strödde på pärlsocker innan de gräddades knappt 10 minuter i 225 grader.

Återstår att se om de blev goda, vi sparar dem till kvällsfikat. Men själva bulldegen blev ju god och fyllningen supersmaskig, så jag är inte direkt orolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...