fredag 29 juni 2012

Grillgodis...

Igår kom vi hem igen efter en veckas semester. Först var vi några dagar hos Fredriks föräldrar i Småland och bara tog det lugnt, skönt. Firade en stillsam midsommar och bara myste. I tisdags for vi vidare till mamma i Halmstad. Vi hann träffa båda bröderna med familjer, roligt! Pelle, Anna o tjejerna kom över i tisdags kväll till mamma och vi käkade lite sallad och bara tog det lugnt och snackade i mammas uterum. På onsdagen hade mamma redan planerat att gå på teater men inte hade vi tråkigt för det! Johan och Sussi bjöd över oss på grillat, så himla gott och trevligt. Satt och pratade mest hela kvällen innan det blev läge att åka hem till mamma och lägga Axel.

Igår vände vi hem till Linköping igen. Axel sov hela vägen i bilen, så det gick snarast snabbare hem än vanligt o_O. Väl hemma bestämde vi oss för att starta upp vår egen grill för säsongen. Det blev baconlindad kyckling med ugnsrostade grönsaker och färskpotatis. Gott! Passade på att fixa lite efterrätt på grillen också. Grillade bananer med choklad är ju aldrig fel, och grillade marshmallows är ju gott. Så man borde ju kunna blanda? Resultatet blev sjukt gott! En riktig sockerbomb dock, inget man kan göra varje dag.

Grillgodis, 2 port.

Ingredienser
1 banan
8 jordgubbar
2 rutor mörk mintchoklad
4 rutor mjölkchoklad
6 marshmallows
vaniljglass

Ta fram två rejäla bitar grillfolie. Skiva banan och jordgubbar och fördela jämnt på de två foliebitarna. Bryt chokladen i bitar och fördela även den jämnt. Lägg 3 marshmallows på vardera folie.



Vik ihop till paket. Grilla i ca 15 minuter. Öppna paketen, marshmallowsen ska helt ha smält  bort. Lägg i en kula vaniljglass i vardera paket. Njut!



Saften från jordgubbarna bildar en sås med marshmallowsen, helt fantastiskt, men väldigt sött :-).

Det var överlag en härlig kväll. Jag hittade också ett bra alternativ till en Mojito före maten. Vill inte dricka den typen av alkohol nu när jag ammar, så istället la jag mynta och is i ett glas och hällde på alkoholfri Gingerbeer. Otroligt friskt och gott! Sedan blev det faktiskt ett halvt glas vitt vin till maten, det första på 1 år nu! Riktigt gott, men det räckte fint med det lilla. Känner liksom inget behov av mer nu, antar att det är mammahormonerna ;-).

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...