lördag 2 mars 2013

Snabbmat när den är som bäst.

Vi äter inte mycket snabbmat om man med snabbmat menar mat från snabbmatskedjor eller färdigrätter från frysdisken. Däremot så äter vi ganska ofta mat som går snabbt att göra. Ett av mina enklaste och simplaste recept är på den här lunchpastan. Perfekt när man har en slatt grädde i kylen och ingen som helst lust att laga mat. Jag har absolut inga säkra mått på någonting i det här receptet. Tycker man om kraftig tomatsmak tar man mer tomatpuré, vill man ha det riktigt såsigt tar man mer grädde. Är man bakis eller bara väldigt hungrig kan man gott ta i rejält med den rivna osten... Anpassningsbart, eller hur?

Krämig pasta när den är som bäst.

Snabb tomatpasta

Ingredienser:
Spagetti
Vispgrädde
Delikatesskryddad tomatpuré
Riven ost, förslagsvis Prästost
Svartpeppar
Oregano
Cayennepeppar
(Örtsalt)

Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Riv under tiden osten. Häll av i ett durkslag och kasta direkt tillbaka i grytan, bara det mesta vattnet behöver försvinna, den får gärna vara lite blöt fortfarande. Häll ner vispgrädde, tomatpuré, svartpeppar, oregano och cayennepeppar i pastan. Ställ tillbaka på plattan och rör tills allt blandat sig väl och blivit varmt. Själv låter jag det alltid koka ihop litet så det blir krämigt, men inte rinnigt. Häll upp i en tallrik, rör ner osten och krydda om du vill med lite örtsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...