Krämig pasta när den är som bäst. |
Snabb tomatpasta
Ingredienser:
Spagetti
Vispgrädde
Delikatesskryddad tomatpuré
Riven ost, förslagsvis Prästost
Svartpeppar
Oregano
Cayennepeppar
(Örtsalt)
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Riv under tiden osten. Häll av i ett durkslag och kasta direkt tillbaka i grytan, bara det mesta vattnet behöver försvinna, den får gärna vara lite blöt fortfarande. Häll ner vispgrädde, tomatpuré, svartpeppar, oregano och cayennepeppar i pastan. Ställ tillbaka på plattan och rör tills allt blandat sig väl och blivit varmt. Själv låter jag det alltid koka ihop litet så det blir krämigt, men inte rinnigt. Häll upp i en tallrik, rör ner osten och krydda om du vill med lite örtsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar