Kryddiga kolasnittar. |
Idag började jag på baket till Axels födelsedagskalas. Småkakorna kan ju göras långt i förväg, så det blev två sorter gjorda idag. Gamla hederliga chokladbröd, såna där snedskurna chokladkakor med pärlsocker på ni vet, och min egen variant av kolakakor. Jag gjorde kryddiga kolasnittar istället för pepparkakor häromåret och tyckte det var värt en repris.
Kryddiga kolasnittar
Ingredienser:
100 g smör
1 dl socker
1 dryg msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa äkta vaniljpulver
1 tsk torkad malen ingefära
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och vaniljpulver poröst. Blanda övriga torra ingredienser. Rör ner sirapen i smörsmeten. Arbeta snabbt in mjölblandningen. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Dela degen i tre delar och rulla till rullar lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåtspappret och platta till dem lite med en gaffel så de får vackra märken. Grädda i ca 10 minuter. Skär i sneda bitar innan de svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar