Vi firar midsommar hos mina svärföräldrar i den småländska skogen. Skönt, lugn och ro och inga krav. Det blev sillunch igår följt av en härlig chokladtårta med jordgubbar som jag komponerade igår.
Den består av två chokladbottnar med en enkel chokladmousse emellan. Lite mer chokladmousse uppepå också jordgubbar på och runt. Bottnarna är ett recept från sju sorters kakor.
Ingredienser
Bottnar
2 dl mjölk
1 dl socker
1 dl kakao
125g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1,5msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Mousse
3 dl vispgrädde
70 g mörk choklad, 70%
Jordgubbar
Blanda mjölk, socker och kakao i en gryta, låt koka upp och ställ att svalna.
Rör socker och smör poröst. Rör ner äggen i smöret. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör sist ner chokladmjölken. Häll i en bröad springform. Grädda i 175 grader i 40 minuter. Låt svalna. Dela i två bottnar.
Vispa grädden ganska löst. Smält chokladen och häll den i en tunn stråle ner i grädden under fortsatt vispning.
Bred det mesta av moussen på nedre bottnen. Lägg på övre bottnen och lägg den sista moussen uppe på. Dekorera med jordgubbar.
Den består av två chokladbottnar med en enkel chokladmousse emellan. Lite mer chokladmousse uppepå också jordgubbar på och runt. Bottnarna är ett recept från sju sorters kakor.
Ingredienser
Bottnar
2 dl mjölk
1 dl socker
1 dl kakao
125g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1,5msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Mousse
3 dl vispgrädde
70 g mörk choklad, 70%
Jordgubbar
Blanda mjölk, socker och kakao i en gryta, låt koka upp och ställ att svalna.
Rör socker och smör poröst. Rör ner äggen i smöret. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör sist ner chokladmjölken. Häll i en bröad springform. Grädda i 175 grader i 40 minuter. Låt svalna. Dela i två bottnar.
Vispa grädden ganska löst. Smält chokladen och häll den i en tunn stråle ner i grädden under fortsatt vispning.
Bred det mesta av moussen på nedre bottnen. Lägg på övre bottnen och lägg den sista moussen uppe på. Dekorera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar