Kycklingpaj med vitlök
Ingredienser:
Pajskal
100 g smält smör
2,5 dl grahamsmjöl
1 krm bakpulver
½ tsk salt
Fyllning
ca ½ grillad kyckling
2 tomater
4 stora färska champinjoner
1 brk lätt Kesella
½ brk Philadelphia med vitlök och örter
½ dl mjölk
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till pajskalet. Det blir väldigt smuligt och allmänt svårt att få ut till ett bra pajskal, men kämpa på! Förgrädda sedan skalet i ca 10 minuter.
Rensa köttet från kycklingen. Jag tar själv inte med skinnet, men det gör man som man vill. Dela och skiva svampen och skiva tomaterna. Rör samman Kesella, färskost och mjölk, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Fördela kyckling och svamp i pajskalet och bred oströran över. Lägg tomatskivorna överst och riv över lite parmesanost (efter behag :-)).
Grädda i mitten av ugnen på 200 graders värme i 20-30 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt gärna stå 5-10 minuter att svalna innan man äter den. Servera med grönsallad.
Nu ska Fredrik åka till jobbet. Själv ska jag höra med svägerskan om hon vill åka och bada.
Ha en skön kväll!
Det hade jag inte hört innan, vad äter man inte då?
SvaraRaderawww.sofsan.se
Mumsig den låter, det receptet måste jag prova. Kram Johanna
SvaraRadera